Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Pääkirjoitus: Vien­ti­alo­jen sopu on hyvä komp­ro­mis­si – lak­ko­ke­vät voidaan vielä välttää

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Kemin bio­tuo­te­teh­taan säh­kö­au­to­maa­tio- ja ICT-urak­ka­so­pi­muk­set on tehty

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin rakenteilla olevan biotuotetehtaan kaikki sähköautomaatio- ja ICT-asennusurakat on hankittu, kertoo Metsä Fibre tiedotteessaan.

Kokonaisuus pitää sisällään kaikki tehtaan prosessisähkö-, rakennussähkö- ja instrumenttiasennukset sekä ICT-kaapeloinnit tarvikkeineen. Asennukset aloitetaan keväällä 2022 ja ne päättyvät kesällä 2023.

Tiedotteen mukaan valitut kumppanit sähköautomaatio- ja ICT-urakoiden osalta ovat kotimaisia toimijoita ja he toteuttavat työt ensisijaisesti suomalaisella henkilöstöllä. Koko biotuotetehdasprojektin kotimaisuusaste on noin 70 prosenttia.

Tehtaan rakennusvaiheen työllisyysvaikutukset ovat noin 10 000 henkilötyövuotta, josta yli puolet tehdään Kemissä. Rakennusvaiheen aikana työntekijöitä on kaikkiaan yhteensä noin 15 000 eri henkilöä. Tällä hetkellä työmaalla työskentelee päivittäin noin 1 200 eri henkilöä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.