Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Ke­mi­läi­nen Jouko Kärk­käi­nen osaa matkia yli sadan linnun ääntä – " Kun lin­nuil­le jut­te­lee, ne saa hel­pos­ti tu­le­maan aika lähelle ja luot­ta­maan ih­mi­seen"

Jouko Kärkkäinen kannustaa ihmisiä lintujen metsäruokintaan, sillä talvella linnut elävät suurimmaksi osaksi ruokinnan ja asutusten varassa.

Kemi
Jouko Kärkkäinen kutsuu lintuja luokseen matkimalla niiden ääntä.
Jouko Kärkkäinen kutsuu lintuja luokseen matkimalla niiden ääntä.
Kuva: Nina Susi

– Aika mukavasti tinttejä on nyt ruokailemassa. Kahdeksan hömötiaista, kaksi kuusitiaista ja kolme töyhtötiaista, sanoo kemiläinen aktiivinen lintuharrastaja Jouko Kärkkäinen.

Hän on tullut tuomaan ruokaa Simon Maksniemeen tekemälleen talviruokintapaikalle ja kirjaa samalla lintuhavaintoja ylös.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.