Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ke­mi­joen va­lu­ma-alueen vesistö hyö­ty­käyt­töön – kes­kus­te­lun aika on nyt

Tässä lehdessä Eelis Pulkkinen avasi ajankohtaisen keskustelun Vuotoksen ja Kemihaaran valjastamiseksi energia- ja kansantalouden hyväksi. Olen samaa mieltä.

Aikanaan kaupunginhallituksen puheenjohtajana tein valtuustoaloitteen Kemijoen valuma-alueen vesistöjen valjastamiseksi energia- ja kansantalouden hyötykäyttöön. On selvää että ko. valuma-alueeseen kuuluu myös Ounasjoki.

Nähtävänä on, että sinänsä hyvällä pyrkimyksellä, Ounasjoen suojelulla, ei ole saavutettu elinkeino-asutuspoliittisia tavoitteita. Eiköhän nyt ole uuskeskustelun aika.

Siinä keskustelussa energia- ja kansantalouden asiantuntijat, poliittiset puolueet ja eduskunta toisivat näkemyksensä yhteiseen käyttöön ja avoimeen kansalaiskeskusteluun. Tosiasia on, että valtaosa energiatuotannon raaka-aineista on ennalta tiedossa olevasti rajattuja. Vesi energiatalouden raaka-aineena on alati uusiutuvaa ja soveltuu erinomaisesti säätöenergian lähteeksi (tuuli, aurinko, atomi).

Ajankohtainen energia- ja kansantalouden uusasemointi vaatii konkreettisia toimia vaikuttavien tosiasioiden pohjalta ja tiettyjen lakien ja päätösten purkamista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.