Lakot: Ju­na­lak­ko alkaa maa­nan­tai­na, kaikki VR:n vuorot pe­ru­taan

Kolumni: Nuoren ai­kui­sen elä­mäs­sä on paljon hyvää, mutta samalla paljon pii­lo­tet­tua huolta

Kuvagalleria: Kont­ti­sen ki­sois­sa nähtiin rä­väk­kää lasten pu­ku­lois­toa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ke­mi­joen va­lu­ma-alueen vesistö hyö­ty­käyt­töön – kes­kus­te­lun aika on nyt

Tässä lehdessä Eelis Pulkkinen avasi ajankohtaisen keskustelun Vuotoksen ja Kemihaaran valjastamiseksi energia- ja kansantalouden hyväksi. Olen samaa mieltä.

Aikanaan kaupunginhallituksen puheenjohtajana tein valtuustoaloitteen Kemijoen valuma-alueen vesistöjen valjastamiseksi energia- ja kansantalouden hyötykäyttöön. On selvää että ko. valuma-alueeseen kuuluu myös Ounasjoki.

Nähtävänä on, että sinänsä hyvällä pyrkimyksellä, Ounasjoen suojelulla, ei ole saavutettu elinkeino-asutuspoliittisia tavoitteita. Eiköhän nyt ole uuskeskustelun aika.

Siinä keskustelussa energia- ja kansantalouden asiantuntijat, poliittiset puolueet ja eduskunta toisivat näkemyksensä yhteiseen käyttöön ja avoimeen kansalaiskeskusteluun. Tosiasia on, että valtaosa energiatuotannon raaka-aineista on ennalta tiedossa olevasti rajattuja. Vesi energiatalouden raaka-aineena on alati uusiutuvaa ja soveltuu erinomaisesti säätöenergian lähteeksi (tuuli, aurinko, atomi).

Ajankohtainen energia- ja kansantalouden uusasemointi vaatii konkreettisia toimia vaikuttavien tosiasioiden pohjalta ja tiettyjen lakien ja päätösten purkamista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.