Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Mainos: Lapin Kansan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

Ke­mi­jär­vi asetti ka­ran­tee­nin noin 350 hen­ki­löä – Al­tis­tu­nei­ta on päi­vä­ko­dis­sa, kou­luis­sa ja hoi­va­ko­dis­sa

Kemijärvi on asettanut karanteeniin noin 350 henkilöä mahdollisten korona-altistusten vuoksi.

Särkelän koulussa karanteeniin joutuivat esikoululaiset, oppilaat ja henkilökunta. Karanteeni kestää huhtikuun toiseen päivään ja sen ajaksi oppilaat siirretään etäopetukseen.

Hillatien koulun 7.–9. luokkien oppilaat ovat voineet altistua koronavirukselle, ja myös heidät on asetettu yhtä pitkään karanteeniin kuin Särkelän koulussa. Karanteeni koskee myös osaa Hillatien henkilökunnasta.

Hillatielläkin siirrytään etäopetukseen karanteenin ajaksi.

Lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoita ei aseteta karanteeniin, mutta he siirtyvät etäopetukseen maaliskuun loppuun saakka. Ylioppilaskirjoitukset jatkuvat normaalisti.

Särkelän päiväkodin lapsia ja henkilökuntaa asetettiin karanteeniin, joka kestää huhtikuun ensimmäiseen päivään saakka.

Karanteeni ei koske niitä lapsia, jotka eivät olleet päiväkodissa 16.–19.3. välisenä aikana.

Hoivakotiin asetettiin vierailukielto

Hoivakoti Vanamossa yhdellä työntekijällä todettiin koronavirustartunta. Hoivakodissa on kartoitettu altistumiset ja oltu yhteydessä omaisiin, ja yksikkö on asetettu vierailukieltoon.

– Viimeiset altistuneet saadaan tavoitettua näillä näkymin tänään, hyvinvointipalveluiden palvelualuejohtaja Juha Narkilahti kertoi sunnuntai-iltapäivällä.

Narkilahden mukaan tilanne on saatu rajattua melko hyvin.

– Olemme edelleen odottavalla kannalla, tuleeko jäljittäjiltä vielä uutta tietoa.

Kemijärven tartuntojen alkulähde on epäselvä. Uusia tautitapauksia paljastui edellisen kerran lauantaina, kun Kemijärvellä todettiin viisi uutta koronavirustartuntaa.