Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ke­mi­jär­ven rataa pe­rus­kor­ja­taan tänä vuonna 2,9 mil­joo­nal­la eurolla

Kemijärvi

Kemijärven radan kunnostustyöt käynnistyvät kahden viikon kuluessa rautatieaseman ja ratapihan alueella Riekkoniemessä. Vaihteiden ja raiteiden uusiminen ja osan poistaminen sekä pilaantuneen maa-aineksen vaihdot tehdään syksyn ja alkutalven aikana.

Väylävirasto on varannut töihin noin 2,4 miljoonaa euroa, mutta niistä johtuvista erityisjärjestelyistä ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa. Yöjuna Helsingistä saapuu ja lähtee asemalta päivittäin.

– Sivuraiteita puretaan kolme ja uusitaan kaksi, jolloin esimerkiksi puiset ratapölkyt vaihdetaan betonisiin ja vanhat kuljetetaan Kainuuseen hävitettäväksi, kertoo rakentamisen aluepäällikkö Juhan Tyrväinen Väylävirastosta.

Lättähatuille ja dieselvetureille rakennettu tankkauspaikka puretaan ja maa-alue puhdistetaan, koska rata sähköistettiin vuoden 2013 lopulla.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita