Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Katso kuvat: Suur­har­joi­tuk­set toivat Lappiin uusien liit­to­lais­ten tais­te­li­joi­ta

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ke­mi­jär­vel­lä lää­kä­ril­tä tai so­siaa­li­työn­te­ki­jäl­tä voi saada hy­vin­voin­ti­lä­het­teen – "E­de­tään asiak­kaan eh­doil­la"

Linkkihenkilöt ovat valmiina vastaanottamaan asiakkaita Kemijärvellä.

Aina ei apu löydy lääkärin määräämistä pilleristä tai testeistä, vaan tarvitaan toinen ihminen, jonka kanssa käsitellä tilannetta ja etsiä ulospääsyä. Tällöin tavoitteena on päästä mukaan mielekkääseen yhteisölliseen toimintaan ja vahvistaa osallisuutta.

Kemijärvellä lääkärit, hoitajat ja sosiaalipuolen työntekijät ovat ryhtyneet tammikuussa tekemään hyvinvointilähetteitä, joilla kolmannen sektorin tai vapaa-ajan palvelut yhdistetään sote-palveluihin. Linkkihenkilöiden koulutus aloitettiin marraskuussa ja Lapin ammattikorkeakoulun kurssille osallistui yksitoista eri alan työntekijää.

– Eniten lähetteitä on saapunut ikäihmisten palveluista ja mielenterveyspuolelta, kertoo koordinoiva linkkihenkilö Tarja Mouhi hyvinvointikeskus Lapponiasta.

Lähete sopii esimerkiksi yksinäisyyttä poteville tai elämäntapamuutokseen tukea tarvitseville, jos sosiaalinen verkosto on harventunut.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.