Pääkirjoitus: Kunta 2.0 on jo ovella: Kun so­te-taak­ka karisee har­teil­ta, kun­nas­ta tulee ennen kaikkea kas­vat­ta­ja, kou­lut­ta­ja ja hyvän elin­ym­pä­ris­tön tur­vaa­ja

Hukkumiset: Joka toisen huk­ku­mi­sen taus­tal­la piilee suo­ma­lai­sil­le tyy­pil­li­nen sairaus

Ke­mi­jär­vel­lä Ke­mi­joel­la et­si­tään 73-vuo­tias­ta ka­don­nut­ta ka­las­ta­jaa – tyhjä vene löytyi tiis­tai­na

Poliisi etsii Kemijärvellä 73-vuotiasta paikallista mieshenkilöä, kertoo Lapin poliisilaitos. Tapaus liittyy tiistaina yksinään joella ajelehtineeseen veneeseen.

Viimeinen havainto miehestä on maanantailta, jolloin hän on kertonut puhelimitse naapurilleen olevansa kalastamassa ahvenia. Tämän jälkeen mieheen ei ole saatu yhteyttä.

Kadonneen vihreä soutuvene, jossa on pieni perämoottori, tavattiin kalansaaliineen tiistaina iltapäivällä ajelehtimasta Kemijoesta Javarussaaren eteläpuolelta.

Etsintöjä tehdään maastossa ja vesistössä Kemijärvellä Vuostimon kylän suunnalla. Etsinnöissä käytetään koiria, droonia sekä poliisin ja pelastuslaitoksen veneitä.

Kadonneella on mahdollisesti ollut yllään maastopuku ja lippalakki sekä mukanaan Nokian puhelin.

Mahdolliset havainnot tuntomerkkeihin sopivasta kadonneesta kalastajasta tai maanantaina ja tiistaina Kemijoella ajelehtineesta veneestä pyydetään ilmoittamaan hätäkeskukseen numeroon 112.