Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kemi ja muut Me­ri-La­pin kunnat vaa­ti­vat säi­lyt­tä­mään Kemin vas­taan­ot­to­kes­kuk­sen – "Tyr­mis­tyt­tä­vä ja kes­tä­mä­tön päätös"

Vastaanottokeskuksen sulkeminen saattaa alueen oppilaitokset ja Kemin vuokra-asuntoyhtiö Itätuulen vaikeaan tilanteeseen.

Kemi
Arkistokuvassa on Kemin vastaanottokeskuksen maahanmuuttajalapsia vuonna 2009, kun keskus oli ollut toiminnassa yhden vuoden.
Arkistokuvassa on Kemin vastaanottokeskuksen maahanmuuttajalapsia vuonna 2009, kun keskus oli ollut toiminnassa yhden vuoden.
Kuva: Nina Susi

Kemi vaatii Maahanmuuttovirastoa säilyttämään vastaanottokeskuksen kaupungissa. Virasto ilmoitti viime viikolla lopettavansa Kemin lisäksi kuusi muuta vastaanottokeskusta ja supistavansa kolmea, koska turvapaikanhakijoiden määrä on vähentynyt.

Kemin kaupungin ja muiden Meri-Lapin kuntien kannanotossa päätöstä kuvaillaan tyrmistyttäväksi ja kestämättömäksi.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita