somehitti: Maa­gi­set si­vel­ti­men vedot – Elsi Tau­riai­sen video sai rä­jäh­tä­vän suo­sion, yht­äk­kiä seu­raa­jia olikin reilun tu­han­nen sijaan 126 000

Onnettomuus: Hen­ki­lö­au­to suistui tieltä veteen Ra­nual­la – kul­jet­ta­ja me­neh­tyi on­net­to­muu­des­sa

Pääkirjoitus: KOK päästää hyök­käys­so­taa käyvän Venäjän ur­hei­li­jat ke­sä­olym­pia­lai­siin tietyin ehdoin – päätös on pöy­ris­tyt­tä­vä, mutta lin­jas­sa kor­rup­toi­tu­neen jär­jes­tön edus­ta­mien arvojen kanssa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kemi aikoo purkaa kaksi mil­joo­na­ra­has­toa – kau­pun­gin ti­lin­pää­tös jää silti hyy­tä­vän ali­jää­mäi­sek­si

Vahinko- ja tapaturmarahastot ovat jääneet lähes käyttämättömiksi. Niiden purku kaunistaa viime vuoden tilinpäätöstä kolmella miljoonalla eurolla.

Kemi

Kemi aikoo purkaa kaupungin vahinko- ja tapaturmarahastot. Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että rahastojen kirjanpidollinen arvo tuloutetaan viime vuoden tilinpäätökseen.

Rahastojen lakkauttaminen kaunistaa kaupungin viime vuoden tilinpäätöstä noin kolmella miljoonalla eurolla. Tilinpäätös on silti jäämässä hyytävän alijäämäiseksi.

– Tilinpäätös ei ole vielä valmistunut, mutta se on jäämässä yhdeksän miljoonaa euroa alijäämäiseksi. Ilman tätä rahastojen tuloutusta alijäämä olisi kaksitoista miljoonaa euroa, kertoo talousjohtaja Katri Heberg.

Kahdentoista miljoonan alijäämä on kestämätön taso Kemin kokoiselle kaupungille.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita