Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Pääkirjoitus: Ää­nes­tä­jien oi­keus­tur­va vaa­ras­sa – saa­me­lais­kä­rä­jä­la­ki tulisi pi­kai­ses­ti uu­dis­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kau­ko­läm­mön hinta pysyy vakaana

Kiinteistöliiton vuosittaisesta indeksitalovertailusta uutisoitiin (LK 13.9.) tavalla, joka antaa väärän mielikuvan taloyhtiöiden energiakustannusten noususta Rovaniemellä. On totta, että tässä maailman tilanteessa tapahtuneet muutokset ovat nostaneet kaikkia asumisen ja elämisen kustannuksia, eikä vähiten kiinteistöjen ja taloyhtiöiden kustannuksia.

Rovaniemellä kaukolämpöenergian tuottamisesta vastaavassa Neve Oy:ssä on varauduttu tulevan talven ja lähivuosien muutoksiin. Suosiolan voimalaitoksen hyötysuhdetta, polttoaineiden hankintaa ja tuotantotoimintaa on jo noin kymmenen vuoden ajan parannettu määrätietoisesti.

Neve käyttää energiantuotannossaan polttoaineena etupäässä paikallista puuta ja turvetta, minkä takia kaukolämmön hinta ei ole yhtä herkkä suhdannevaihteluille kuin esimerkiksi sähkön. Kaukolämmön hinta on Rovaniemellä pysynyt pitkään vakaana. Edellisen kerran kaukolämmön hintaa nostettiin 2015.

Myös Rovaniemellä kaukolämmön tuotannon operatiiviset kulut ovat kasvaneet ja yksi merkittävimmistä tekijöistä on energian tuotannon polttoaineiden hinnan merkittävä nousu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.