kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

Lapin Kansa Live: Vuoden suurin voi­mis­te­lu­ta­pah­tu­ma käyn­nis­tyy toden teolla per­jan­tai­aa­mu­na – seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä suorana täältä

pääkirjoitus: Orpon hal­li­tuk­sen esteet ovat kaa­tu­neet yksi toi­sen­sa jälkeen ja ohjelma on viittä vaille valmis – var­si­nai­nen kes­tä­vyys­tes­ti on silti edessä päin

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

”Kauhun ta­sa­pai­no” vs. si­vis­tys

Katja Hirvasaho (LK 26.7.) ja Markku Melaranta (LK 27.7.) osoittavat huonoa sisälukutaitoa ja sen mukaista epärelevanttia kritiikkiä sivistystä koskeneeseen kirjoitukseeni (LK 22.7.).

En väittänyt sivistyksen olevan osa ihmisen luontoa, niin kuin Hirvasaho kirjoittaa, koska silloin edustaisin essentialismia eli ihmisen olemukseen sisältyvää muuttumatonta ominaispiirrettä uskontojen tapaan.

Hirvasaho kirjoittaa myös diskriminoivasti nimetessään sivistyksen lähtökohdaksi kristittyjen kulttuuripiirin. Myös muilla uskonnoilla ja myös uskonnottomilla sekä ateisteilla, kuten minulla, on yhdenvertainen mahdollisuus sivistykseen ja sen kehittämiseen omista lähtökohdistaan vuorovaikutuksessa muiden kanssa.

Melaranta nimeää minut ”sitkeäksi Venäjän puolustajaksi” ja katsoo Ukrainan voiton Venäjästä olevan sivistyksen voitto epäillen, etten kohdista suomalaista sananpartta ”olkaamme ihmisiksi” myös venäläisiin. Näin en suinkaan ole kirjoittanut.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.