Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Pääkirjoitus: Vien­ti­alo­jen sopu on hyvä komp­ro­mis­si – lak­ko­ke­vät voidaan vielä välttää

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Katso vaikka nämä: poik­keus­ti­la peruu ta­pah­tu­mat, mutta nyt li­ve­kei­kat strii­ma­taan verk­koon


1. Kunnan pojat striimaa!

-
Kuva: Tatu Kantomaa

Kunnan poikien levynjulkistuskiertue ehti puoleen väliin, kun se poikkeustilan vuoksi keskeytyi ja kaikki sovitut keikat peruuntuivat. Aamukahvin äärellä keksittiin, että striimaus verkkoon mahdollistaisi kiertueen jatkamisen virtuaalisesti eivätkä muun muassa palvelutalot jää ilman tärkeitä keikkoja.

Kunnan pojat kuvaavatkin nyt keikkoja verkkoon ja niitä pääsee seuraamaan livenä Twitch-kanavalta. Keikat striimataan Monden lavalta.

Kunnan Poikien seuraavat keikat ma 30.3. ja ti 31.3. klo 13 osoitteessa www.twitch.tv/kunnanpojat.

2. Verkkoliveä myös bilekansalle

-

Koronavirus tyhjensi myös bilekansaa pomputtavan The Bilebändin keikkakalenterin.

Aikaa jää nyt uuden musiikin luomiseen, mutta yhtye haluaa tuottaa myös keikkailoa ihmisille ja nyt se tapahtuukin virtuaalisesti ja täysin maksutta.

The Bilebändi striimaa keikan Piano Barin yksityistilasta tulevana viikonloppuna. Laitteet striimaukseen on tarjonnut Roifoto.

Samana iltana keikan heittää myös rovaniemeläinen Palle and the Boys plays Popeda. Molemmat keikat striimataan livenä Facebookiin.

The Bilebändi ja Palle and the Boys plays Popeda la 28.3. klo 21 alkaen osoitteessa facebook.com/thebilebandi.

3. Kaikki on peruttu, paitsi pöljäily

-
Kuva: Jussi Leinonen

Lentävän poron teatterin kokeellinen ja koronavapaa viihde-esitys Kaikki on peruttu!!! striimataan livenä teatterin Facebook-sivulla ensi perjantaina.

Viihteellinen improvisaatio-show striimattiin ensimmäisen kerran viime perjantaina, jolloin sitä seurasi etänä melkein 800 katsojaa yhtäaikaa.

Esitys on katsottavissa ilmaiseksi Lentävän poron Facebook-sivuilta. Esitykseen myydään myös pääsylippuja, joilla voi halutessaan tukea teatterin toimintaa.

Kaikki on peruttu !!! – Lentävän poron teatterin live stream-esitykset pe 27.3. ja 3.4. klo 19 osoitteessa https://www.facebook.com/lentavaporo. Vapaaehtoiset pääsyliput 15 e.

4. Pirkko ja Sirpa kurkkivat taidemuseon vitriinistä

-
Kuva: Arto Liiti

Kulttuurilaitokset ovat suljettuina poikkeustilan vuoksi, kuten myös Rovaniemen taidemuseo. Museo haluaa kuitenkin tuoda taide-elämyksiä rovaniemeläisille edelleen.

Museo kokoaakin pienoisnäyttelyitä Lapinkävijän puoleiseen vitriiniin museon Iloisia asioita -näyttelystä. Viikon Wihuri Vitriinissä -näyttelyt vaihtuvat viikoittain maanantaisin ja ovat auki ohikulkijoille 24/7.

Ensimmäisenä esitellään Liisa Hietasen teokset Pirkko ja Sirpa. Liisa Hietanen virkkaa sympaattisia ja arkisen oloisia ihmishahmoja, kotikylän väkeä.

Pirkko ja Sirpa ovat ihmisenkokoisia ja -näköisiä virkattuja veistoksia. Niiden tekemiseen on taiteilijalta kulunut useita kuukausia.

Viikon Wihuri Vitriinissä -pienoisnäyttelyt Rovaniemen museon vitriinissä, Lapinkävijäntie 4.