Kolumni: Ketä vi­ran­omais­ten niu­kal­la tie­do­tus­lin­jal­la Maa­han­muut­to­vi­ras­ton uk­rai­na­lai­sia kos­ke­vas­sa pää­tök­ses­sä lopulta suo­jel­tiin?

Itäraja: Ra­ja-Joo­se­pis­sa rau­hal­li­nen yö, ei ra­jan­ylit­tä­jiä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Ka­ta­ja­ran­nan Luk­ka­rin­ka­tu sopisi uusien pien­ta­lo­aluei­den esi­ku­vak­si – tämä idylli mahtuu pieneen tilaan ja söisi vä­hem­män vir­kis­tys­aluei­ta Ro­va­nie­men kas­vaes­sa

Kävelin viikonloppuna Virikkolammin laavulle. Teki hyvää pysähtyä ihailemaan jäätynyttä lammen pintaa, lumisia pitkospuita sekä nauttia nuotion lämmössä kypsyneitä herkkuja.

Vain muutamaa tuntia myöhemmin löysin itseni tutustumassa kiehtoviin taideteoksiin kulttuuritalo Korundissa, josta löytää yhden koko maapallon laajimmista suomalaisen nykytaiteen kokoelmista.

Näin saumaton puhuttelevan lähiluonnon sekä kansainvälisesti korkeatasoisen taiteen rinnakkainelo on yksi Rovaniemen valttikorteista, jollaista harvalla kaupungilla on tarjottavanaan. Tämä ilahduttaa niin nykyisiä asukkaita kuin auttaa uusien houkuttelussa. Siksi se olisi syytä nostaa valokeilaan myös kaupungin laajentuessa.

Keskeistä on, että Pöyliövaaralle, Ounasvaaralle, Sairaalanniemeen ja Valionrantaan mennäkseen kaupunkitaajaman asukkaan ei tarvitse ensiksi ajaa kymmeniä kilometrejä luonnon löytääkseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.