kolumni: Kan­nat­taa­ko päih­teis­tä kertoa lää­kä­ril­le?

pääkirjoitus: Saa­me­lais­pa­lis­kun­tien enem­mis­tön lähtö Pa­lis­kun­tain yh­dis­tyk­ses­tä on kova isku po­rol­lis­ten edun­val­vo­jal­le – mitä läh­ti­jät vies­ti­vät teol­laan?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kas­vis­ruoal­la on ter­veys­hyö­ty­jä

Tammikuun lähestyessä moni pohtii sitä, millaisia muutoksia elämäntapoihin kannattaisi tehdä. Yksi niistä voisi olla kasvisruoan lisääminen ruokavalioon. Syitä siihen voivat olla esimerkiksi terveys, ilmasto, luonnon monimuotoisuus, eläinten hyvinvointi tai uusien ideoiden hakeminen ruokalistalle.

FinRavinto 2017-tutkimuksen mukaan vain noin 20 prosenttia suomalaisista söi kasviksia suositusten mukaisesti eli puoli kiloa päivässä. Myös kuitujen ja hiilihydraattien saanti oli valtaosalla suomalaisista riittämätöntä. Saman tutkimuksen mukaan suomalaiset söivät liikaa punaista ja prosessoitua lihaa ja saivat ravinnostaan liikaa tyydyttynyttä, kovaa rasvaa.

THL:n mukaan huolellisesti koottu vegaaniruokavalio eli täysin kasvipohjainen ruokavalio sopii kaikille terveille, myös raskaana oleville, imettäville, lapsille ja nuorille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.