Tähtijuttu: Lappi on Naton sol­mu­koh­ta, sanoo Ul­ko­po­liit­ti­sen ins­ti­tuu­tin johtaja Mika Aaltola

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kär­si­mä­tön kes­kus­ta­vä­ki vaihtoi Kul­mu­nin Saa­rik­koon, Lohi pitää Lapin ääntä esillä va­ra­pu­heen­joh­ta­ja­na

Keskustan väistynyt puheenjohtaja Katri Kulmuni on muistuttanut keskustan gallup-kurjuuden keskellä monta kertaa, että työ on vielä kesken. Se jäi kesken, kun keskustaväki päätti vaihtaa Kulmunin vain vuoden puheenjohtajuuden jälkeen. Torniolainen Kulmuni ei näin päässyt johtamaan puoluetta yksiinkään vaaleihin eikä näyttämään osaamistaan vaalikentillä ja -väittelyissä.

Miksi keskustaväen kärsivällisyys loppui? Yksin puheenjohtajan persoonasta ei ole kyse. Keskustalla on vaikea asema hallituksessa puolustaa punavihreää politiikkaa. Käänne edellisen hallituskauden Juha Sipilän porvarihallituksen politiikkaan nähden on iso ja olisi ollut haastava hoitaa kenelle hyvänsä.

Kulmunin epäonneksi hänelle sattui vetovoimainen haastaja, nyt puheenjohtajaksi valittu turkulainen tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.