Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Kärk­käi­sen tont­ti­kaup­pa taas päät­tä­jien pöy­däl­lä: Kau­pun­gin vi­ran­hal­ti­ja kiis­tää, että sopimus suosisi ostajaa

Yksityishenkilö teki oikaisuvaatimuksen kaupungin päätöksestä myydä Kärkkäiselle tontti ennen kaavamuutoksen valmistumista. Kärkkäinen on jo vuokrannut tontin ja purkanut sieltä vanhat leipomorakennukset.

Rovaniemen kaupunginhallitus käsittelee maanantaina oikaisuvaatimusta, joka koskee tavaratalo Kärkkäisen vireillä olevaa tonttikauppaa.

Rovaniemeläinen yksityishenkilö on vaatinut oikaisua kaupunginhallituksen kesäkuiseen päätökseen. Siinä kaupunki sitoutuu myymään Kärkkäisen taustalla toimivalle kiinteistöyhtiö Revontulipilkille tontin Rovaniemen Teollisuuskylästä ja saattamaan alueen asemakaavamuutoksen sen jälkeen päätökseen.

Ostaja puolestaan sitoutuu laatimaan tonttia koskevan maankäyttösopimuksen ja korvaamaan kaavamuutoksesta syntyvän arvonnousun. Sopimus myös velvoittaa ostajaa rakentamaan tontille liikerakennuksen viiden vuoden kuluessa.

Teollisuustiellä sijaitsevalla tontilla on ollut aiemmin Vaasan leipomo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.