Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kansien vä­lis­sä: 1600-lu­vun elämää Jää­me­ren ran­ni­kol­la – mat­ka­ker­to­mus kuvaa vä­rik­kääs­ti niin seudun al­ku­pe­räis­kan­so­ja kuin ha­vain­to­ja "me­ri­hir­viöis­tä"

Rovaniemen kaupunginkirjaston työntekijät esittelevät kirjaston kokoelmia.
Pierre-Martin de La Martinière: Seikkailu Jäämerellä. Teoksen on suomentanut Lapin yliopiston sivistyshistorian dosentti Osmo Pekonen. (Basam Books 2022)

Tuhansia vuosia sitten viikingit ja pomorit purjehtivat pitkin Koillisväylää. Koillista meritietä etsi muun muassa alankomaalainen Willem Barents vuonna 1596 ja tanskalainen Vitus Bering 1725.

Ranskalainen lääkäri Pierre Martin de la Martinière (1634–1676) oli yksi heistä, jotka jäivät kahden tunnetun seikkailijan varjoon. Vuonna 1670 hän osallistui Tanskan laivaston järjestämään tutkimusmatkaan ja työskenteli siellä lääkärinä. Retkikunnan piti selvittää, millaista kauppaa pohjoisen alkuperäiskansojen kanssa voitaisiin tehdä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.