Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Kan­na­bis­ta kas­va­tet­tiin teol­li­suus­hal­lis­sa Kot­kas­sa ja na­ve­tas­sa Po­siol­la, pää­te­ki­jät tie­na­si­vat syyt­tä­jän mukaan lähes 1,5 mil­joo­naa euroa

Syyttäjä: Ammattimaista ja tavanomaista suunnitelmallisempaa.

Helsinki
Nolimossa sijaitseva maatila vaihtoi omistajaa keväällä 2019. Tiloihin piti tulla autojen fiksaustoimintaa, mutta toisin kävi. Maatilalla pyöritettiin miljoonabisnestä kannabiskasvattamona. Arkistokuva.
Nolimossa sijaitseva maatila vaihtoi omistajaa keväällä 2019. Tiloihin piti tulla autojen fiksaustoimintaa, mutta toisin kävi. Maatilalla pyöritettiin miljoonabisnestä kannabiskasvattamona. Arkistokuva.
Kuva: Anja Harju

Syyttäjä vaatii vankeusrangaistuksia Kotkan ja Posion kannabiksenkasvatusjutussa. Syyttäjän mukaan teollisuushalliin Kotkassa ja navettaan Posiolla tehdyissä kotietsinnöissä löydettiin yhteensä noin 250 eri kasvuvaiheessa ollutta kasvia. Näiden lisäksi tiloissa oli viljelty ainakin 31 satoa, ja marihuanaa oli myyty yli 200 kiloa, syytteessä sanotaan.

Lue lisää: Näin kan­na­bik­sen kas­vat­ta­jat pää­tyi­vät poh­joi­seen pik­ku­ky­lään Po­siol­le – "Sähköt kat­kei­li­vat ja valot välk­kyi­vät, kun sähköä ve­det­tiin vä­lis­tä"

Syyttäjän mukaan viljely oli ammattimaista. Tiloihin oli muun muassa rakennettu erilliset kasvu-, kukitus- ja kuivaushuoneet. Lisäksi viljelyssä käytettiin syyttäjän mukaan lamppuja, tuulettimia, suodattimia sekä erilaisia koneita.

– Rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä ottaen huomioon, että on kasvatettu myyntiä varten, viljely on jatkunut pitkään ja teon suunnitelmallisuus on ylittänyt tekotyypille tavanomaisena pidettävän suunnitelmallisuuden.

Syyttäjä vaatii Kymenlaakson käräjäoikeudessa alkaneessa oikeudenkäynnissä vankeusrangaistuksia kuudelle syytetylle. Syyttäjän mukaan toimintaa johtanut kaksikko tienasi vuosina 2017–2020 kannabiksella lähes 1,5 miljoonaa euroa, jota syyttäjä vaatii menetettäväksi valtiolle.

Asiassa ei ole annettu kirjallisia vastauksia, joista ilmenisi, miten syytetyt vastaavat syytteisiin.