Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Tilaajille

Ka­las­ta­ja­kun­ta ikään­tyy, ja jos ka­la­ta­lous­lii­ton esitys to­teu­tuu, yli 65-vuo­tiaat eivät enää ongi il­mai­sek­si – "Luo­pu­mi­nen saa­vu­te­tus­ta edusta ei ole help­poa"

Taustalla on kalastonhoitomaksujen hupeneminen.

Kalatalouden keskusliitto haluaisi myös yli 65-vuotiaat kalastajat maksamaan kalastonhoitomaksuja. Toistaiseksi he ovat kalastuslainsäädännön perusteella olleet vapautettuja maksuista.

Kalastonhoitomaksun yläikäraja otettiin käyttöön vuonna 1997. Siitä asti 65-vuotiaiden ja sitä vanhempien ei ole tarvinnut kalastonhoitomaksua kuitata. Kalatalouden keskusliiton arvion mukaan maksajien määrä on tippunut viimeisen 20 vuoden aikana 100 000 kalastajalla.

Hupeneviin kalastonhoitomaksuvaroihin on liiton mukaan haettava ratkaisuja lähivuosina. Yhtenä vaihtoehtona se esittää kalastonhoitomaksun yläikärajan poistamista tai korottamista.

– Luopuminen saavutetusta edusta ei ole ikinä helppoa. Vaihtoehdot ovat kuitenkin vähissä. Kalastonhoitomaksujen jatkuva hinnannosto ikäryhmälle 18–64-vuotiaat ei pidemmän päälle ole kestävä, eikä oikeudenmukainen ratkaisu, tiedotteessa ilmaistaan.

Kalastonhoitomaksu koskee 18–64-vuotiaita, jotka kalastavat vieheellä tai pyydyksillä tai ravustavat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.