Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Kai­vos­lain esi­tys­luon­nos ei rat­kai­se kaikkia alan on­gel­ma­ti­lan­tei­ta – int­res­si­ver­tai­lun ja kai­vos­ve­ron käyt­töön­ot­to sel­vi­te­tään erik­seen

Intressivertailu eli yhteiskunnan hyötyjen ja haittojen vertailu ei näytä ehtivän tähän lakiin, vaan käsitellään tarvittaessa erillisenä lakihankkeena.

Hallitus valmistelee kaivoslain uudistamista. Esitys lähtee lausuntokierrokselle loppusyksystä 2020.
Hallitus valmistelee kaivoslain uudistamista. Esitys lähtee lausuntokierrokselle loppusyksystä 2020.

Esitystä uudeksi kaivoslaiksi valmistellaan kuntoon, jossa se on mahdollista lähettää lausuntokierrokselle. Saamelaiskäräjät esitti näkemyksensä esitysluonnoksesta neuvottelussa perjantaina, ja Paliskuntain yhdistys kertoo poronhoidon näkökulman toisessa neuvottelussa.

Ensi viikon perjantaina kaivoslakityöryhmällä on ylimääräinen kokous, jonne tuotava esitysluonnos on mahdollisesti jo valmis lausuntokierrokselle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.