Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kaikki metsät ar­vok­kai­ta luon­to­koh­tei­ta?

Elokapinan ja Luonto-Liiton aktivistit vaativat Metsähallitusta luopumaan hakkuista, kunnes suojeluesitykset on käsitelty ympäristöministeriössä. Aalistunturin suojelualuetta on esitetty laajennettavaksi ja sinne on muutama henkilö ehdottanut kansallispuistoa.

Elokapinan mukaan vapaaehtoiset kartoittajat ovat löytäneet hakattavaksi suunnitelluista metsistä useita vaarantuneiden ja erittäin uhanalaisten lajien esiintymiä. Tämä on yleinen väittämä luontopiireissä. Etelässä erittäin hyviksi osoittautuneet ovat liito-oravan papanat. Niillä saa siirtymään minkä tahansa hankkeen.

Mielenosoittajien mukaan Länsi-Lapin metsät on suojeltu huonosti. Unohtuikohan heiltä Pallas-Yllästunturin kansallispuisto? Lapin pinta-alasta 75 prosenttia on sellaista, missä metsätalous ei toimi. Sen lisäksi metsätalousalueilla on laaja luontokohteiden verkosto, jotka turvaavat monimuotoisuutta.

Alueella, johon hakkuusuunnitelma kohdistuu, on metsätaloushistoria eli metsät on ainakin kertaalleen käsiteltyjä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.