Presidenttivierailu: Sauli Nii­nis­tön ja ken­raa­li­ku­ver­nöö­rin vie­rai­lu voi ai­heut­taa lii­ken­ne­kat­kok­sia Ro­va­nie­mel­lä

Penkkarit tänään: Abit juh­li­vat re­kois­saan useam­man poik­keus­vuo­den jälkeen

Kolumni: Taivas ei ole pu­toa­mas­sa nis­kaam­me

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Kaidin tehtaan suun­nit­te­lu py­säh­tyi ta­lous­vai­keuk­siin – yhtiön joh­ta­jal­le vaa­di­taan ikuista port­ti­kiel­toa Kiinan ar­vo­pa­pe­ri­mark­ki­noil­le

Jos biojalostamo ei nytkähdä pian eteenpäin, Kemissä joudutaan pohtimaan, mitä kiinalaisten Ajoksesta ostamalle miljoonatontille tehdään.

Kemi

Kemiin miljardin euron biojalostamoa suunnittelevan Kaidin tehdashanke on seisahtunut. Kaupunki ei ole saanut kiinalaisyhtiön aikeista tuoreita tietoja.

– Tilannetta on koitettu selvitellä niin valtiollisten tahojen kuin Kaidi Finlandinkin kautta, mutta tuloksetta, kertoo Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen.

Tehdasinvestointi on hyytynyt Kaidin talousvaikeuksien vuoksi.

– Hanketta ei ole missään nimessä haudattu. Emoyhtiön tilanne Kiinassa on kuitenkin vakautettava ja normalisoitava Kiinassa ennen kuin Suomessa päästään rakentamaan varsinaista business-casea, myöntää Kaidi Finlandin toimitusjohtaja Pekka Viljakainen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.