Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jul­ki­nen talous ja hy­vä­ve­li­ver­kos­tot

Kotimaan julkisen talouden menot ovat nyt lähes kaksinkertaistuneet 80 miljardista eurosta ja vuodesta 2005 lähtien (EK ja Tilastokeskus). Olisiko jo aika herätä ja tehdä muutos?

On esitetty arvioita, että Suomen julkinen talous olisi riittävä vielä kolme kertaa isommallekin kansakunnalle. Kysymys ei ole suorittavan henkilökunnan määrästä, vaan hyväveliverkostojen tuottamasta ”kaverille kans” -byrokratiasta sekä toimihenkilö- ja johtajapolitiikasta.

Tätähän se on ollut koko sotien jälkeisen ajan. Nyt nämä uudet hyvinvointialueetkin valitettavasti näkyvät toteuttavan samaa toimintatapaa muun muassa johtajavalinnoissa, niiden määrää ja palkkaustasoa arvioitaessa. Rahoituksen riittäminen on suurin haaste arvostustamme nauttivalle johtajalle Jari Jokelalle.

On liian helppoa kumota kaikki edellä mainittu sanomalla sitä populistiseksi politiikaksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.