Aluevaalit: Näin seuraat alue­vaa­le­ja Lapin Kansan ver­kos­sa – tu­los­pal­ve­lu alkaa päi­vit­tyä kello 20.00 alkaen

Ohje: Katso Lapin Kansan video: Näin teet ko­ro­na­vi­ruk­sen ko­ti­tes­tin oikein

Aluevaalien vaalikone: Katso sopiva ehdokas täältä

Jou­lu­kuun vii­mei­sel­lä vii­kol­la Lapin ko­ro­na­tar­tun­nois­ta yli puolet to­det­tiin mat­kai­li­joil­la

Kahden viikon aikana tartuntoja on todettu lähes 35 000 enemmän kuin edeltäneiden 14 päivän aikana.

Helsinki

Joulukuun viimeisellä viikolla Lapin sairaanhoitopiirin alueen koronatartunnoista yli puolet todettiin matkailijoilla, kertoo sairaanhoitopiiri tiedotteessaan. Suurin osa matkailijoiden koronatartunnoista todettiin kotimaisilla matkailijoilla.

Eniten koronatartuntoja todettiin Kittilässä ja Rovaniemellä. Kittilän kunnan 225 tartunnasta vain 26 todettiin paikkakuntalaisilla. Kittilässä sijaitsee suosittu Levin laskettelu- ja hiihtokeskus.

Kittilän kunta kertoo, että koronajäljityksen ruuhkautumisen vuoksi tartuntojen jäljittäminen keskitetään jatkossa kuntalaisiin ja Kittilässä asuviin henkilöihin sekä ulkomaisiin turisteihin. Ulkopaikkakuntalaisten tartunnanjäljitys siirretään omalle kotipaikkakunnalle.

Suomessa raportoitiin tiistaina lähes 5 500 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on todettu noin 58 300 tartuntaa, mikä on 34 600 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koronaviruksen valtakunnallinen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden ylittää nyt tuhannen. Edellisellä kahden viikon jaksolla vastaava luku oli 426.

Tiistaina raportoitiin seitsemän uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Koko Suomi nyt leviämisaluetta

Kainuun koronakoordinaatioryhmä totesi tiistaina, että alue täyttää koronaepidemian leviämisalueen kriteerit. Kainuun sairaanhoitopiirin alue oli ainoa, jota ei Suomessa ollut vielä luokiteltu leviämisalueeksi.

Koronakoordinaatioryhmä esittää rajoitusten käyttöönottoa alueella, kertoi Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä tiedotteessaan.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä esittää alueen tapahtumarajoituksia jatkettaviksi 8.–22. tammikuuta, kertoi Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedotteessaan.  Esityksen perusteella ulkotapahtumia voisi kuitenkin järjestää 8. tammikuuta alkaen.

Pandemiaohjausryhmä esittää, että myös korkean ja kohtalaisen riskin harrastus- ja virkistystilojen sulkua jatkettaisiin. Sulku koskisi esimerkiksi kuorolaulun sekä joukkue- ja ryhmäliikunnan tiloja.

Rajoituspäätökset tekee aluehallintovirasto.