pääkirjoitus: Pe­rus­suo­ma­lais­ten ta­voit­te­le­ma maa­han­muu­ton tu­lo­ra­jan ki­ris­tys on ku­tis­tu­mas­sa kos­meet­ti­sek­si muu­tok­sek­si

kolumni: Vie­rai­den vaa­ti­mat­to­muus voi olla enemmän vai­vaan­nut­ta­vaa kuin toi­vot­ta­vaa

Kittilä-käräjät: Kit­ti­lä-ju­pa­kan kä­sit­te­ly jatkuu kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolumni

Jos kan­na­tat kur­jis­ta­mis­ta, myönnä se

-

Suomen työllisyysaste – ansiotyötä viikoittain tekevien osuus 15-64-vuotiaasta väestöstä – nousi viime vuonna ennätykselliseen 74 prosenttiin. Työllisten määrä on kasvanut 2000-luvulla lähes 150 000:lla. Jälkimmäisestä on kiittäminen maahanmuuttajia.

Kyse ei ole poliittisesta vaalinaluspropagandasta, vaan sen torjumisesta.

Toisin kuin joillakin vaaliteltoilla herkkäuskoisimpien korviin kuiskitaan, työhaluinen ja -kykyinen maahanmuuttaja – tuli hän mistä päin maailmaa tahansa – ei ole loisiva uhka, vaan loistava mahdollisuus. Ilman heitä olisimme impivaaralaisessa liemessä.

Työpaikkojen määrän kasvu on ollut koko 2000-luvun ajan maahanmuuttajien varassa. Jos he eivät olisi tulleet, työllisiä olisi jopa 200 000 vähemmän. Se tarkoittaisi pienempää talouskasvua ja kansantaloutta eli heikompaa hyvinvointia.

Kyseistä tietoa on turha etsiä kuiskijapuolueiden ohjelmista. Tieto löytyy Tilastokeskuksen tilastoista, minne kirjataan se, mikä on tapahtunut ja se, mikä tulee tapahtumaan.

Tilastot kertovat, että suomalaisia kuolee 2060 mennessä 700 000 enemmän kuin syntyy. Seurausten ymmärtämiseen ei tarvita matemaattista lahjakkuutta.


Jos joku puolueista tavoittelee tietoisesti kurjistamista, se on syytä sanoa ääneen.


Jos vauvoja tulee vuodessa 40 000 ja eläkeläisiä 70 000, köyden pää on äkkiä käsissämme. Nykyisellä maahanmuutto-, syntyvyys- ja ikääntymisvauhdilla työikäisemme vähenevät viidenneksellä 2070 mennessä – ja elintason säilyttäminen nykyiselläänkin vaatisi työllisten määrän reilua kasvattamista.

Kaukana takana on hyvinvointi-Suomen rakentamisen hektisin hetki, jolloin työvoimaa löytyi omasta takaa yli tarpeen. Tuolloin lapsia syntyi jopa yli 100 000 ensiparkaisun tahtiin. Nyt 309 kunnastamme enää vain 37:ssa syntyvyys ylittää kuolleisuuden.

Vastaavaa ei ole koettu ikinä, kuten ei sitäkään, että yli 75-vuotiaiden määrä tuplaantuu lähimmän 15 vuoden aikana.

Jos harmaahapsi-Suomi haluaa olla jatkossakin hyvinvointi- tai edes kohtuuvointivaltio, työperäinen maahanmuutto on kaksin- tai jopa kolminkertaistettava. Tämä tarkoittaa reilun 40 000 ihmisen vuotuista nettomaahanmuuttoa.

Vaihtoehtona ei ole parempi Suomi, vaan lakisääteisten peruspalvelujen heikentäminen tai jopa alasajo.

Jos joku puolueista tavoittelee tietoisesti kurjistamista, se on syytä sanoa ääneen. Äänestäjällä pitäisi olla edes jonkinlainen kuluttajasuoja.

Valikoivaan ronkeluuteenkaan meillä ei ole enää varaa, sillä vierastyövoimasta kilpailevat kaikki länsimaat. Tarvitsemme kaikenlaisia tekijöitä kaikille aloille kaikkialta – ja mahdollisimman nopeasti.

Operaatio avoimissa Suomi-ovissa onnistuminen edellyttää tosiasioiden tunnistamista, tunnustamista ja tekoja.

Kirjoittaja on pääkirjoitustoimittaja.