Lapin Kansa live: Arctic Volley kohtaa lii­gas­sa Jy­my­Vol­leyn – katso huip­pu­len­to­pal­loa suorana kello 18.30

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Yritykset: Iissä si­jait­see eri­koi­nen ki­vi­jal­ka­kaup­pa, joka tun­ne­taan ete­läs­sä asti – Yrit­tä­jä­si­sa­ruk­sil­la on edel­leen myyn­nis­sä 10 000 VHS-ka­set­tia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

"Jos he eivät pääse Suo­meen, niin me otamme ka­lus­ton, koirat sekä oppaat ja avaamme toi­min­nan Ruot­sis­sa tai Nor­jas­sa" – Mat­kai­lu­yrit­tä­jät koit­ta­vat löytää rat­kai­su­ja tal­vi­se­son­gil­le

Sadat sesonkityöntekijät uhkaavat jäädä ilman töitä, jos kansainvälisiä matkailijoita ei ensi talvena tule. Harkinnassa on yritystoiminnan siirtämistä.

Lappilaiset matkailualan yritykset odottavat hallitukselta päätöksiä matkustusrajoituksista ja koronaturvallisten matkustuskäytävien rakentamisesta. Ilman kansainvälisiä matkailijoita matkailualan yritykset ajautuvat isoihin taloudellisiin vaikeuksiin.

– Meidän myynti tulee olemaan vain 10-20 prosenttia viime talvesta, jos kansainvälisiä matkailijoita ei tule. Siinä tapauksessa meidän täytyy aloittaa yt-neuvottelut, Harriniva Oy:n toimitusjohtaja ja Lapin Kauppakamarin matkailuvaliokunnan puheenjohtaja Niina Pietikäinen sanoo.

Yrityksellä on noin 70 vakituista työntekijää ja normaalisti noin 70-80 sesonkityöntekijää.

Yhtenä vaihtoehtona Pietikäinen on harkinnut myös yritystoiminnan siirtämistä Suomen rajojen ulkopuolelle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.