Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

"Jos he eivät pääse Suo­meen, niin me otamme ka­lus­ton, koirat sekä oppaat ja avaamme toi­min­nan Ruot­sis­sa tai Nor­jas­sa" – Mat­kai­lu­yrit­tä­jät koit­ta­vat löytää rat­kai­su­ja tal­vi­se­son­gil­le

Sadat sesonkityöntekijät uhkaavat jäädä ilman töitä, jos kansainvälisiä matkailijoita ei ensi talvena tule. Harkinnassa on yritystoiminnan siirtämistä.

Lappilaiset matkailualan yritykset odottavat hallitukselta päätöksiä matkustusrajoituksista ja koronaturvallisten matkustuskäytävien rakentamisesta. Ilman kansainvälisiä matkailijoita matkailualan yritykset ajautuvat isoihin taloudellisiin vaikeuksiin.

– Meidän myynti tulee olemaan vain 10-20 prosenttia viime talvesta, jos kansainvälisiä matkailijoita ei tule. Siinä tapauksessa meidän täytyy aloittaa yt-neuvottelut, Harriniva Oy:n toimitusjohtaja ja Lapin Kauppakamarin matkailuvaliokunnan puheenjohtaja Niina Pietikäinen sanoo.

Yrityksellä on noin 70 vakituista työntekijää ja normaalisti noin 70-80 sesonkityöntekijää.

Yhtenä vaihtoehtona Pietikäinen on harkinnut myös yritystoiminnan siirtämistä Suomen rajojen ulkopuolelle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.