Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jo­kai­nen Lapin len­to­kent­tä tar­vi­taan

Finavian lentokenttäverkostojohtaja Jani Jolkkonen aloitti jälleen säännöllisesti toistuvan keskustelun Suomen lentokenttäverkoston laajuudesta. Matkustamisen rauhoituttua koronan aikana viideltä maakuntakentältä päättyi markkinaehtoinen lentoliikenne. Valtio on tässä tilanteessa tukenut reittilentoja Kemiin, Kokkolaan, Kajaaniin, Joensuuhun sekä Jyväskylään.

Finavia ylläpitää 20 lentokenttää. Muutaman vuoden välein valtion 100% omistamasta Finaviasta kritisoidaan maan lentokenttäverkoston laajuutta. Paitsi että yhtiö yrittää ohjata omistajaa, tällä kertaa kritiikki oli vielä tavanomaistakin heikompaa, kun mukaan otettiin myös ilmastopäästöjen vähentäminen. Jokainen ymmärtää, mihin tällainen logiikka Suomen osalta päättyy: vähiten päästöjä on tietenkin, jos ei lennettäisi ollenkaan, mutta se ei ole mahdollista. Lentämisen päästöjä pitää vähentää, mutta ei heikentämällä alueellista saavutettavuutta, vaan tekniikkaa parantamalla.

Liikenteen sähköistyessä etenkin lyhyemmät lennot tulevat sähköistymään. Naapurimaamme Norja tavoittelee sähköistettyä lentoliikennettä maan sisäisiin lentoihin vuoteen 2040 mennessä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.