Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ivalon kou­lu­kes­kus Kaar­teen ava­jai­sia vie­tet­tiin vuoden vii­veel­lä – rehtori va­kuut­taa, että tilat riit­tä­vät op­pi­lail­le, vaikka Inarin kuntaan vir­tai­si jat­kos­sa­kin lisää väkeä

Koulun liikuntasali mahdollistaa muun muassa lentopallon ja salibandyn pelaamisen täysimittaisella kentällä, mutta vedettävää katsomoa ei voi kaikissa tilanteissa hyödyntää. Elokuvanäytökset siirtyivät Kaarteen auditorioon heinäkuussa.

Ivalon uusi koulu- ja kulttuurikeskus Kaarre on ollut opetus- ja vapaa-ajan käytössä vuoden verran, mutta vasta nyt tilat ja julkisivu alkavat näyttää kokonaisuudessaan valmiilta.

– Nyt olemme vasta oppineet tuntemaan tämän talon. Silloin vuosi sitten tulimme keskelle työmaata, kun pihatyöt olivat vielä pahasti kesken. Viimeiset pihatyöt tehtiin vasta nyt tänä kesänä. Se oli syy, miksi avajaiset siirrettiin jo alkuvaiheessa tälle syksylle, rehtori Ulla Hynönen kertoo.

Viime vuoden elokuussa valmistuneen Kaarteen virallisia avajaisia vietettiin koululla viime perjantaina juhlavin menoin. Juhlapuheen piti kansanedustaja Markus Lohi (kesk.) ja koululaiskonsertissa esiintyi poplaulaja Aliisa Syrjä.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita