Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Kolumni: Hä­vet­tää tun­nus­taa, mutta en pysty kat­so­maan tv:n vaa­li­väit­te­lyi­tä

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

"Iso ja huo­jen­ta­va uu­ti­nen" – ­ro­va­nie­me­läi­sen ker­ros­ta­lo­asuk­kaan lasku ener­gia­krii­sis­tä jää mal­til­li­sek­si kau­ko­läm­mön takia

Kaukolämpötoimittaja Neven päätös pidättäytyä hinnankorotuksista lieventää vastikkeiden korotuspaineita.

Energiakriisi kirpaisee Rovaniemen kerrostaloasujia maltillisesti. Suurimpana yksittäisenä tekijänä on kaukolämpötoimittaja Neven (Napapiirin energia ja vesi) ilmoitus pidättäytyä hinnankorotuksista vuoden 2023 loppuun saakka.

Lue tausta: Neve ei ole nos­ta­mas­sa kau­ko­läm­mön hintaa Ro­va­nie­mel­lä kas­va­neis­ta tuo­tan­to­kus­tan­nuk­sis­ta huo­li­mat­ta – te­ke­mäs­sä suun­ni­tel­tua pa­rem­man tu­lok­sen sähkön pörs­si­myyn­nin kautta

Kalliin sähköenergian suhteen moni taloyhtiö on yksittäisiä kotitalouksia paremmassa asemassa. Isännöintikonserni Kiinteistötahkola oy:n Rovaniemen toimipaikan johtaja Antti Perkkiö selventää, että kiinteähintainen ja määräajaksi tehty sähkösopimus on taloyhtiöissä hyvinkin yleinen.

– Meillä on Rovaniemellä pari sataa taloyhtiöasiakasta ja melkein kaikki ovat ottaneet isännöitsijän konsultoiman sähkösopimuksen. Se takaa siitä onnellisen aseman, että hinta ei vaihtele päivittäin tai tunneittain. Etu korostuu erityisesti niissä taloissa, joiden lämmityksessä sähkö on pääosassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.