pääkirjoitus: Pe­rus­suo­ma­lais­ten ta­voit­te­le­ma maa­han­muu­ton tu­lo­ra­jan ki­ris­tys on ku­tis­tu­mas­sa kos­meet­ti­sek­si muu­tok­sek­si

kolumni: Vie­rai­den vaa­ti­mat­to­muus voi olla enemmän vai­vaan­nut­ta­vaa kuin toi­vot­ta­vaa

Kittilä-käräjät: Kit­ti­lä-ju­pa­kan kä­sit­te­ly jatkuu kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Inarin yh­teis­met­sä odottaa vas­taus­ta ym­pä­ris­tö­mi­nis­te­ril­tä: Kiis­tel­ty­jä metsiä on tar­jot­tu suo­jel­ta­vik­si, mutta myön­teis­tä vas­taus­ta ei kuulu

Ympäristöministeriöstä ei ole saatu ongelmat ratkaisevaa vastausta Inarin yhteismetsälle, jonka osakkaiden omaisuuden hyödyntäminen on estynyt viime vuonna syttyneiden suojelukiistojen takia. Yhteismetsä on valmis luovuttamaan maitaan määräaikaiseen suojeluun, jos saa siitä korvauksen. Tuorein tarjous menee Luonnonsuojeluliiton hallinnoimalle Hiilipörssille.

– Yhteismetsä tarjoaa Hiilipörssille 2 900 hehtaarin aluettaan suojeltavaksi määräajaksi kaikilta hakkuu- ja rakentamistoimenpiteiltä, metsäasiantuntija Vesa Väisänen tiedottaa yhteismetsän hoitokunnan valtuuttamana.

"Suojelun taso Inarissa on kunnossa"

Hoitokunta käsitteli alueittensa tilannetta kokouksessaan torstaina. Hoitokunta haluaa muistuttaa yhteismetsää passiivisuudesta arvosteleville, että se tarjosi jo maaliskuussa 2019 ympäristöministeriölle noin 2 900 hehtaarin aluetta liitettäväksi Hammastunturin erämaa-alueeseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.