tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Inarin yh­teis­met­sä odottaa vas­taus­ta ym­pä­ris­tö­mi­nis­te­ril­tä: Kiis­tel­ty­jä metsiä on tar­jot­tu suo­jel­ta­vik­si, mutta myön­teis­tä vas­taus­ta ei kuulu

Ympäristöministeriöstä ei ole saatu ongelmat ratkaisevaa vastausta Inarin yhteismetsälle, jonka osakkaiden omaisuuden hyödyntäminen on estynyt viime vuonna syttyneiden suojelukiistojen takia. Yhteismetsä on valmis luovuttamaan maitaan määräaikaiseen suojeluun, jos saa siitä korvauksen. Tuorein tarjous menee Luonnonsuojeluliiton hallinnoimalle Hiilipörssille.

– Yhteismetsä tarjoaa Hiilipörssille 2 900 hehtaarin aluettaan suojeltavaksi määräajaksi kaikilta hakkuu- ja rakentamistoimenpiteiltä, metsäasiantuntija Vesa Väisänen tiedottaa yhteismetsän hoitokunnan valtuuttamana.

"Suojelun taso Inarissa on kunnossa"

Hoitokunta käsitteli alueittensa tilannetta kokouksessaan torstaina. Hoitokunta haluaa muistuttaa yhteismetsää passiivisuudesta arvosteleville, että se tarjosi jo maaliskuussa 2019 ympäristöministeriölle noin 2 900 hehtaarin aluetta liitettäväksi Hammastunturin erämaa-alueeseen.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa