Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Tilaajille

Ina­ri­lai­set pää­se­vät päät­tä­mään 10 000 euron käyt­tä­mi­ses­tä osal­lis­tu­vas­sa bud­je­toin­nis­sa

Inarin kunnan tämän vuoden osallistuva budjetointi on käynnistynyt, tiedottaa kunta. Osallistuvassa budjetoinnissa inarilaiset saavat päättää, miten 10 000 euroa käytetään.  Ehdotuksia voi jättää tammikuun loppuun asti. Ehdotukset voivat vaatia joko koko määrärahan tai vain osan siitä.

Ehdotukset käydään läpi kunnan asiantuntijoiden kanssa.  Äänestykseen etenevistä ehdotuksista laaditaan kustannusarviot ja alustavat toteuttamissuunnitelmat.  Äänestysvaiheessa inarilaiset pääsevät päättämään, mikä tai mitkä ehdotuksista toteutetaan.

Äänestyksen päätyttyä eniten ääniä saanut ehdotus tai ehdotukset toteutetaan 10 000 euron määrärahan puitteissa.

Osallistuvaa budjetointia toteutetaan Inarissa  jo viidettä kertaa. Aiempina vuosina osallistuvan budjetoinnin rahalla on inarilaisten toiveiden perusteella kunnostettu Ivalon koirapuisto, edistetty Inarin kirkonkylän skeittiparkin rakentamista ja hankittu lainattavia liikuntavälineitä Osallisuuskeskus Ainolaan.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi