Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Imu Ina­ri­jär­ves­tä merelle heik­ke­nee, juok­su­tuk­sia vä­hen­ne­tään jo

Kun pinta laskee, tulee raja vastaan – järvestä ei saada lähtemään enempää vettä.

Vesien juoksutus Inarijärvestä voimataloudelle valjastetun Paatsjoen kautta kohti merta vähenee porrastetusti kevättä kohti. Vettä ei tarvitse enää vähentää, kun tavoiteltu raja lähenee. Toinen syy imun heikkenemiseen on luonnollinen, järvestä ei saada lähtemään enempää vettä Paatsjokeen.

Virtaama Kaitakosken kohdalla Paatsjoessa on ollut ainakin viikon verran noin 185 kuutiota sekunnissa. Vesistöennusteen mukaan tänään tiistaina määrä käännetään laskuun ja huomenna sen pitäisi olla 170 kuutiota. Ensi viikon alussa suunta on jälleen loivasti alas.

– Kun vesipinta on alhaalla järvestä ei yksinkertaisesti saada lähtemään kuin tietty määrä vettä, vesitalousasiantuntija Juha-Petri Kämäräinen Lapin ely-keskuksesta toteaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.