tähtijuttu: Saa­me­lais­kä­rä­jien päätös ei muut­ta­nut Lapin kan­san­edus­ta­jien nä­ke­myk­siä – Markus Mus­ta­jär­veä kui­ten­kin as­kar­rut­taa, onko Avas­ka­rin mieli muut­tu­nut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Il­jet­tä­vää kou­lu­ruo­kaa

Koulussa tarjoillaan ihan järjetöntä ruokaa: seikeittoa, spelttipuuroa ja kalalaatikkoa. Kaikki kalaruoka on tehty seistä, joka maistuu ihan kumilta.

Jos kala vaihdettaisiin vaikkapa kirjoloheen, ruokahävikki pienenisi yhdellä määrällä kouluruokaa. Se myös ärsyttää, kun huomaat, että koulussa on ruokana lempiruokaasi, mutta siihen on tehty muutos. Ruuassa on paljon erilaisia lisukkeita, kuten sieniä, papuja ja pieniä porkkanan paloja. Eikö nämä kuulu vegaaniruuan sekaan?

Miksi ei tehtäisi kouluruokaa kaikista ruuista, mitä ihmiset syövät mielellään, kuten makaronilaatikko, spagetti ja jauhelihakastike, pastat tai kanaa riisin kera. Olen huomannut, että kaikki koulussa kanssani samassa pöydässäni istuvat syövät makaronilaatikkoa, mutta kukaan ei syö seikeittoa.

Jos koulujen ruokia parannettaisiin, ruokahävikki, nälkä ja muu ylimääräinen napostelu häviäisi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.