Arvio: Unoh­tu­ma­ton sa­tu­met­sän val­loi­tus — Lapin yli­op­pi­las­teat­te­rin suur­mu­si­kaa­li on voi­man­näyt­tö, josta pu­hu­taan pitkään

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

IL: Fortum sei­sot­taa voi­ma­lai­tos­taan, vaikka sähkön hinta on pil­vis­sä – mi­nis­te­ri Tup­pu­rai­nen pyy­tä­nyt sel­vi­tys­tä

Eurooppa- ja omistajaojausministeri Tytti Tuppurainen. (sd.) haluaa Fortumilta selvityksen voimalaitoksen seisottamisesta. Arkistokuva.
Eurooppa- ja omistajaojausministeri Tytti Tuppurainen. (sd.) haluaa Fortumilta selvityksen voimalaitoksen seisottamisesta. Arkistokuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) on pyytänyt energiayhtiö Fortumilta selvitystä siitä, miksi yhtiö seisottaa Meri-Porissa sijaitsevaa voimalaitostaan. Asiasta kertoo Iltalehti.

Valtion enemmistöomistaman Fortumin laitos on lehden mukaan seisonut toista kuukautta tyhjän panttina. Samaan aikaan epävarmoilla sähkömarkkinoilla hinnat ovat pilvissä.

Suomen Sähkönkäyttäjät ry:n (ELFI) toimitusjohtaja Pasi Kuokkanen kertoo lehdessä, että Meri-Porin voimalaitos on niin suuri, että sen seisottaminen nostaa sähkön hintaa Suomessa. Kuokkanen epäilee Fortumin pitävän tällä tavoin hinnat itselleen mieluisina eli korkeina.

Fortum ei juurikaan kommentoinut asiaa. Laitos on nyt ollut osana tehoreservikapasiteettia, eikä päätöstä kaupalliseen käyttöön ottamisesta ole tehty.