ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hy­vin­voin­ti­alueet ovat paljon var­ti­joi­na

Hyvinvointialueiden päättäjät päättävät muustakin kuin vain hoitoonpääsystä. Vaalikeskustelu näyttää - harmillista kyllä – lainehtivan etupäässä terveydenhuollon kysymyksissä. Tulevien päättäjien ei tietenkään tarvitse tuntea läpikotaisin kaikkia sosiaali- ja terveydenhuollon asioita, mutta päätöksenteon peruskartat tulisi olla hyvin selvillä.

Meillä Lapissa erityisenä vaarana on lukkiutuminen populistiseen keskusteluun päivystävien sairaaloiden määrästä ja erikoissairaanhoidosta.

Tässäkin keskustelussa tulisi nähdä asiat laajemmassa yhteydessä kuin vain nurkkakuntaisena puolustuksena. Ykkösasiana tulisi nähdä hyvin toimivat ja kattavat sosiaali- ja terveyspalvelut erityisesti perustasolla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.