Mainos

Hyvät tyypit oi­keil­le pai­koil­le, niin johan alkaa ta­pah­tua ja työ­hy­vin­voin­ti ko­hen­tua

Meillä jokaisella on paikkamme työyhteisössä. Valmentavan johtamisen avulla työntekijät roolitetaan vahvuuksiensa mukaisesti, jokainen tunnistaa pelipaikkaansa sisältyvän vastuun ja tähtää yhteiseen maaliin. Miten työhyvinvoinnin kehittämisessä voidaan saada nopeita ja vaikuttavia tuloksia?

-

Kuuntele Itkua vai iloa – työskentely tulevaisuuden kunta-alalla -podcastin viides jakso alta:

Onnistuneen ja vaikuttavan työhyvinvoinnin kehittämisen avaimet pohjautuvat kolmeen k:hon: kohtaamiseen, kuunteluun ja keskusteluun. Ylitorniolla on ymmärretty, että joukkueen eli työyhteisön tulos pohjautuu yksilöiden erilaisiin vahvuuksiin, jotka valmentavan otteen kautta saadaan tukemaan ja vahvistamaan toinen toistaan. Kehittämistyön taustalla hyödynnetään lisäksi tietoja siitä, mitä on tehty ja miten on toimittu aiemmin sekä mitä tavoitellaan strategisesti ja miten sinne voidaan edetä. Mitä kaikkea muuta valmentavaan johtamiseen kuuluu?

Työhyvinvoinnin vaikuttavasta kehittämisestä, valmentavasta johtamisesta ja yhteishengen merkityksestä keskustelevat Ylitornion kunnan hoitotyönjohtaja Paula Skinnari, perusturvajohtaja Hilkka Ylimartimo ja hallinto- ja henkilöstösuunnittelija Salla Vartiainen, joka on myös Tuottavuutta ja hyvinvointia Jokivarteen -hankkeen kehittäjätyöntekijä.

-