Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Kolumni: Ensin mas­sii­vi­nen velka, sitten elä­ke­ra­has­tot, kenen taskuun käsi seu­raa­vak­si ha­lu­taan työn­tää?

Mainos: Lapin Kansan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

Hytti nro 6:lle pää­pal­kin­to Je­ru­sa­le­min kan­sain­vä­li­sel­lä elo­ku­va­fes­ti­vaa­lil­la

Juho Kuosmasen ohjaama elokuva Hytti nro 6 voitti torstaina pääpalkinnon Jerusalemin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla.

Tuomariston perustelujen mukaan Hytti nro 6 on "Rajoituksista vapaa elokuva, jossa ahtaaseen junan hyttiin rakentuu kokonainen maailma, ja jossa mahdottomilta tuntuvat yhteydet ylittävät niin maantieteelliset rajat kuin kulttuurierot."

Festivaali on perustettu vuonna 1984, ja se on merkittävä kansainvälisen elokuvan näyttämö Lähi-idässä, Suomen elokuvasäätiön lehdistötiedotteessa kerrotaan.

Hytti nro 6 palkittiin heinäkuussa myös Cannesin elokuvajuhlilla festivaalin toiseksi arvostetuimmalla palkinnolla, Grand Prix'lla.

Hytti nro 6 perustuu Rosa Liksomin samannimiseen romaaniin, joka voitti Finlandia-palkinnon vuonna 2011. Elokuva saa valtakunnallisen teatteriensi-iltansa Suomessa 29. lokakuuta.

Lue myös: Juho Kuos­ma­sen ohjaama Hytti nro 6 on valittu Can­ne­sin elo­ku­va­juh­lil­le – pää­kil­pa­sar­jas­sa ei ole vii­mei­seen 40 vuoteen nähty elo­ku­via muilta suo­ma­lais­oh­jaa­jil­ta kuin Aki Kau­ris­mäel­tä