Talousrikosepäilyt: Pel­lo­lai­sen ho­tel­li­yri­tyk­sen kon­kurs­si oi­keu­des­sa – ­syyt­tä­jä vaatii yrit­tä­jäneli­kol­le van­keut­ta ja lii­ke­toi­min­ta­kiel­to­ja va­ka­vis­ta ta­lous­ri­kok­sis­ta

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Huu­ta­mis­ta, hais­tat­te­lua, syyt­te­lyä ja uh­kai­lua – lähes joka toinen Lapin kuntien hal­lin­nos­sa työs­ken­te­le­vä on koh­dan­nut epä­asial­lis­ta käy­tös­tä

Epäasiallinen käyttäytyminen kiristää viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden välejä Lapin kunnissa. Varsinkin kokoustilanteissa päättäjien tunteet tahtovat kuumeta. Kunnanjohtajaverkoston puheenjohtaja Laura Enbuska-Mäki uskoo, että paras lääke ongelmien kitkemiseen on avoin keskustelu.

Lähes joka toinen Lapin kuntien hallinnossa työskentelevä on kohdannut työssään epäasianmukaista kohtelua. Useimmin vähättelyä, haukkumista tai muuta asiatonta puhetta on kuultu luottamuselinten kokouksissa.

Lisäksi moni on kokenut epäasiallista käytöstä esimiesten, kollegoiden ja kuntalaisten taholta. Kuntalaisilta haukkuja sataa erityisesti sosiaalisessa mediassa ja myös lehtien palstoilla.

Tiedot käyvät ilmi Lapin kunnissa tehdystä hyvinvointikyselystä. Lapin liiton hallinnoimassa Tekijöiden Lappi -hankkeessa kartoitettiin hallintohenkilöstön ja luottamushenkilöiden työhyvinvointia keväällä 2022.

Kyselyyn osallistui 21 Lapin kunnasta 19 – vain Rovaniemi ja Savukoski jättäytyivät pois hankkeesta.

Hankkeen projektipäällikkö Henna Kymäläinen pitää tietoja epäasiallisen käyttäytymisen yleisyydestä erittäin huolestuttavina.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.