tähtijuttu: Saa­me­lais­kä­rä­jien päätös ei muut­ta­nut Lapin kan­san­edus­ta­jien nä­ke­myk­siä – Markus Mus­ta­jär­veä kui­ten­kin as­kar­rut­taa, onko Avas­ka­rin mieli muut­tu­nut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

"Hur­jal­ta tuntuu, kun re­vi­tään joka suun­taan" – Sai­raan­hoi­ta­jak­si val­mis­tu­va Jarno Frii­mä­ki, 27, kertoo keinoja alan ve­to­voi­man li­sää­mi­sek­si

Hoitajapulaan haetaan ratkaisuja monin tavoin. Posio houkuttelee lomailevia hoitajia keikkatöihin. Ministeri Kiurun (sd) asettama poikkihallinnollinen työryhmä esittää ensimmäiset ehdotuksensa ratkaisuksi lähipäivinä.

Keväällä sairaanhoitajaksi valmistuvaa Jarno Friimäkeä revitään joka suuntaan samalla, kun sosiaali- ja terveysministeriössä mietitään kuumeisesti, miten hoitoalalle saadaan veto- ja pitovoimaa.

Friimäki tiesi jo alalle hakeutuessaan, että töitä tulee riittämään. Se tuli kuitenkin yllätyksenä, että tilanne on mennyt näin kuumaksi.

– Harjoittelupaikoissa on kyselty, että miltä tuntuisi, jos jäisit tekemään näitä töitä. Kesätöissä olin OYSissa ja sinne teen keikkaa edelleen. OYSista tulee tekstiviestejä päivittäin, että nyt taas olisi tarvetta.

–En vain voi millään ottaa kaikkea tarjottua vastaan, tällä hetkellä Oulun kaupungin koronanäytteenotossa työskentelevä Friimäki sanoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.