tähtijuttu: Kemin Seudun Osuus­pan­kin hen­ki­lös­tö kyy­ne­leh­ti poh­joi­sen isosta pank­ki­jät­ti­läi­ses­tä ulos­jää­mis­tä

HS: Poliisi aloit­taa esi­tut­kin­nan Mikko Kärnän pro­fes­so­ri Tuomas Ojasta kos­ke­vas­ta tviit­tai­lus­ta

Kärnä vihjasi Twitterissä, että Ojanen olisi kirjoittanut vihreiden kansanedustajien vastalauseen perustuslakivaliokunnan mietintöön.

Helsinki
Poliisi aloittaa esitutkinnan Mikko Kärnän (kesk.) Twitter-kirjoituksesta.
Poliisi aloittaa esitutkinnan Mikko Kärnän (kesk.) Twitter-kirjoituksesta.
Kuva: Jussi Leinonen

Poliisi aloittaa esitutkinnan kansanedustaja Mikko Kärnän (kesk.) professori Tuomas Ojasta koskevasta tviittailusta, kertoo Helsingin Sanomat.

Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professorina toimiva Ojanen kertoi maanantaina tehneensä Kärnästä rikosilmoituksen.

Kärnä vihjasi sunnuntaina Twitterissä, että Ojanen olisi kirjoittanut vihreiden kansanedustajien Mari Holopaisen ja Bella Forsgrénin vastalauseen perustuslakivaliokunnan mietintöön ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) ministerivastuuasiassa.

Ojanen kiisti maanantaina jyrkästi kirjoittaneensa vastalausetta ja kertoi tekevänsä rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta.

Helsingin poliisin rikoskomisario Markku Silén sanoo Helsingin Sanomille arvioineensa, että asiassa on syytä epäillä rikosta, ja että esitutkintakynnys asiassa ylittyy.

Forsgrén ja Holopainen jättivät vastalauseen perustuslakivaliokunnan mietintöön, sillä heidän mielestään mietinnössä olisi pitänyt asiantuntijoiden enemmistön näkemyksen mukaisesti todeta, että Haavisto ei menetellyt al-Hol-asiaan liittyvässä ratkaisutoiminnassa lain vastaisesti.