Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Kolumni
Tilaajille

Hör­hö­jen valheet le­viä­vät, kun ty­pe­rien net­ti­väit­tei­den edessä ollaan si­ni­sil­mäi­siä

Korona-aika oli raskas kaikin puolin ja varmasti jokaiselle. Oppia siitä tuli jos jonkinlaista. Parivuotinen ajanjakso paljasti muun muassa lähi- ja kaveripiirien hörhöjä.

Instagramissa seuraamani entinen työkaveri kävi vajaat kaksi vuotta kierroksilla ja vouhotti rokotevastaisuuttaan. Hänen seuraamisensa oli rasittavaa, mutta toisaalta antoisaa.

Sain kurkistuksen siihen, kuinka koronavastainen ihminen näki maailman: rokotteilla halutaan myrkyttää ihmisiä, virus on keinotekoinen salaliitto ja muuta järjetöntä. Väitteillä ei ole faktoja, mutta joihinkin ihmisiin keksitty salaperäisyys resonoi.

Korona, ilmastonmuutos, lentokoneiden suihkuvanat sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt ovat esimerkkejä asioista, joista meillä ja maailmalla jaetaan mielikuvituksellisia väitteitä, eli siis valheita.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.