Asuminen: Ro­va­nie­men Lai­naan­ran­nas­ta tulee entistä vih­reäm­pi – kau­pun­ki aloit­taa Ke­mi­joen rannan uu­dis­ta­mi­sen ensi kesänä

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus: KOK:n vä­läyt­tä­mä ve­nä­läis­ur­hei­li­joi­den paluu kan­sain­vä­li­siin ki­soi­hin on luo­ka­ton ehdotus

Tilaajille

Hoi­ta­jien jouk­ko­pa­ko ja sai­ras­te­lut ruuh­kaut­ti­vat Ro­va­nie­men ter­vey­sa­se­mat: Vas­taan­otol­le ei pääse, pu­he­lin­pal­ve­lus­sa on vii­vet­tä, verk­ko­asioin­ti pysyy sul­jet­tu­na

Noin joka viides hoitaja on irtisanoutunut vakituisesta työstä. Rovaniemen kaupunki rekrytoi kiireesti uutta väkeä.

Rovaniemen kaupungin terveysasemia vaivaa irtisanoutumisten aalto. Terveysasemien avovastaanotoilta on lähtenyt lyhyen ajan sisällä ainakin seitsemän vakituisessa työsuhteessa ollutta hoitajaa.

Avovastaanoton vs. palveluesimies Maarit Hänninen ei osaa sanoa, mistä poikkeuksellinen irtisanoutumistahti johtuu. Hänen mukaansa osa lähtijöistä on eläköitynyt ja loput hakeutuneet hoitoalan töihin toisaalle.

– Osa on muuttanut kokonaan toiselle paikkakunnalle.

Kaupunki tiedotti syyskuun alkupuolella terveysasemien henkilöstövajeesta, jonka vuoksi sähköinen yhteydenottokanava on toistaiseksi suljettu ja puhelinpalvelu ruuhkautunut.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.