Poliisitehtävät: Nelikko yritti anastaa jou­lu­kuu­sen Ro­va­nie­men kes­kus­tas­ta, si­vul­li­sen huuto esti yri­tyk­sen

Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 4. päivän luukku tästä

Tilaajille

Hoi­ta­ja­lak­ko pe­ruun­tui Lapissa – po­ti­lai­den ajan­va­raus nor­ma­li­soi­tuu lop­pu­vii­kon aikana, oman ti­lan­teen voi tar­kis­taa netistä

Hoitajien ammattijärjestöjen Tehyn ja SuPerin päätös perua lakkoa laajentava kakkosvaihe sotkee Lapin keskussairaalan toimintaa ainakin keskiviikkona.

Lue myös: Tehy ja Super pe­rui­vat lak­kon­sa toisen vaiheen – jär­jes­töt uh­kaa­vat jouk­koir­ti­sa­nou­tu­mi­sil­la: "Mi­nis­te­ri Lindén on puut­tu­nut kar­keal­la tavalla lail­li­seen lakkoon ja aset­tu­nut tu­ke­vas­ti työn­an­ta­jan ta­ka­pi­ruk­si"

Johtajaylilääkäri Jukka Mattila kertoo, että sairaanhoitopiirissä lakkoa ennakoitiin perumalla potilasaikoja.

Perutut ajat koskivat vastaanottokäyntejä, leikkauksia sekä tutkimuksiakin. Nyt kun tilanne muuttui äkisti, ei normaalirotaatiota saada käyntiin ainakaan vielä keskiviikon aikana.

– Keskiviikko on poikkeuspäivä. Järjestelemme hoitojen suunnittelua ja pyrimme normalisoimaan hoitoaikojen tilanteen loppuviikoksi, Mattila kommentoi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.