Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Tilaajille

Hir­ven­pyyn­tiä kä­si­tel­lään jo kun­nan­val­tuus­tois­sa­kin – muualta tu­le­vien met­säs­tä­jien määrä on kas­va­nut, Sal­las­sa am­pu­ja­luet­te­lois­sa liki 900 ul­ko­paik­ka­kun­ta­lais­ta

Vierasmetsästäjät koetaan Lapissa niin suureksi ongelmaksi, että jopa kunnat ovat ottaneet asiaan kantaa. Metsähallitus aikoo tarkastella sosiaalista kestävyyttä, mutta muistuttaa, että lupien myöntö perustuu lakiin.

Metsästys on lappilaisille niin tärkeä asia, että siitä on alettu puhua jopa kunnanvaltuustoissa. Kunnan toimivaltaan asia ei toki millään lailla kuulu.

– Tämä jos mikä on kuntalaisten elämää, ja jos me emme tähän reagoi, niin mitä virkaa koko valtuustolla edes on, Savukosken kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kari Kilpimaa (kok.) sanoo.

Kyse on ulkopaikkakuntalaisista hirvenpyytäjistä, joille myydään metsästyksen aluelupia valtion maille ja joista koetaan olevan haittaa paikallisten elämälle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.