kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Tilaajille

Her­kul­li­set yrt­ti­re­sep­tit tuovat kevään keit­tiöön – Näin pidät tuo­rei­ta yrttejä hen­gis­sä muu­ta­man päivän, jos et saa käy­tet­tyä niitä heti

Tuoreet yrtit ovat helppo tapa tuoda lisää makua ja näköä ruuanlaittoon. Valikoimat ovat nykyään hyvät läpi vuoden. Yrttejä ei kannata ostaa säilytykseen vaan käyttää kaikki pois. Muutama vinkki lisää kuitenkin kestoaikaa.

Tabouleh-salaatti on herkullinen Libanonista lähtöisin oleva persiljasalaatti, jonka resepti kannattaa ottaa haltuun vaikka tulevaa pääsiäissesonkia ajatellen.
Tabouleh-salaatti on herkullinen Libanonista lähtöisin oleva persiljasalaatti, jonka resepti kannattaa ottaa haltuun vaikka tulevaa pääsiäissesonkia ajatellen.
Kuva: Nanna Rintala

Opettele käyttämään tuoreita yrttejä ruoanlaitossa vaikka yksi kerrallaan. Ripottele niitä ruuan kuin ruuan pinnalle, mausta niillä kastikkeet ja leipätaikinat. Käytä ostamasi yrtit runsaskätisesti saman tien pois.

Jos kuitenkin joudut pitämään esimerkiksi korianteria, lehtipersiljaa, minttua tai tilliä muutamia päiviä hengissä, voit laittaa rasian pohjalle kostutetun talouspaperin ja päälle leikatut yrtit. Laita kansi päälle ja nosta rasia jääkaappiin.