Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Helteet ja ukkoset hii­pu­vat, tiis­tais­ta alkaen sää muuttuu vii­leäm­mäk­si ja pil­vi­sem­mäk­si – maa­nan­tai on vielä komea ke­sä­päi­vä ainakin Län­si-La­pis­sa

Juhannuksesta jatkunut komea hellesää muuttuu alkavalla viikolla "normaaliksi heinäkuuksi", ennustaa Ilmatieteen laitos.

– Poikkeuksellisen lämmin jakso päättyy. Lämpötilojen pudotus voi tuntua "dramaattiselta", mutta kyse on palaamisesta normaaliin, meteorologi Antti Jylhä-Ollila Ilmatieteen laitokselta kertoo.

Alkavalla viikolla alimmatkin lämpötilat Lapissa hipovat viittätoista plusastetta, joten "kylmästä kesäsäästä" ei voida puhua. Helle sitä paitsi hellii vielä paikoin Meri-Lappia ja Tornionjokilaaksoa maanantaina.

– Maanantaina ainakin Länsi-Lapissa on jopa 27 asteen lämpötiloja luvassa. Tornionjokilaaksossa on alkuviikosta lämpimintä, vastaavasti Kilpisjärven seudulla lämpötila jää 20 asteen pintaan.

Kuuman ilman myötä syntyneet ukkoset ja kuuroluonteiset kaatosateet väistyvät.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.