Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Hamp­pa­rit ja ta­vik­set

Hampurilaisen suosio kestää, vaikka kasvisten terveellisyydestä puhutaan yhtä enemmän.
Hampurilaisen suosio kestää, vaikka kasvisten terveellisyydestä puhutaan yhtä enemmän.
Kuva: maria seppälä

Iso ravintolayrittäjä kertoi äskettäin TV:ssä järkyttävän salaisuuden hyvästä menestymisestään.

Menestystuote oli hampurilainen. Halkaistun pullan välissä kunnon lihapihvi monenlaisin kastikkein. Saattaa siinä olla myös jokunen salaatinlehti vihreyttä todistamassa.

Ei mikään huippukulinarismin tuote. Mutta sellainen se on rehellinen nälkä. Ruoka on saatava kohtuullisessa ajassa, ja sillähän nälkä lähtee varmasti – ainakin joksikin aikaa.

Tuotetta on testattu maailmalla hyvin laajasti. Tienneekö historia kertoa, milloin ensimmäiset hampurilaiset nautittiin ilmeisesti Amerikan puolella? Vaikka nimi kyllä viittaa Saksan Hampuriin.

Joka tapauksessa puheet aina autuaista kasviksista ja liharuuan välttämisestä menevät hyvin huonosti perille. Enemmistö on taas oikeassa jopa jokapäiväisen ruokansa suhteen. Eikä sille voi kukaan mitään.