Tähtijuttu: Lappi on Naton sol­mu­koh­ta, sanoo Ul­ko­po­liit­ti­sen ins­ti­tuu­tin johtaja Mika Aaltola

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Halvin vaa­li­kam­pan­ja on alle sata euroa ja kallein liki 10 000 euroa – Ro­va­nie­men kirk­ko­her­ran­vaa­lis­sa eh­dok­kail­le ei riitä pelkkä vaa­li­saar­na

Kirkkoherranvaalien kolme ehdokasta kertovat, minkä verran rahaa omaan kampanjaan on laitettu ja mitä kampanja pitää sisällään. Kampanjoinnissa on tänä vuonna mukana monenlaisia poliittisissa vaaleissa nähtyjä tapoja. Kaksi ehdokkaista on virallisten vaalitilaisuuksien lisäksi jalkautunut ulos.

Rovaniemen kirkkoherranvaalissa on kirjoitettu yleisönosastoille, kampanjoitu kadulla ja jaettu lehtisiä. Nykyinen kirkkolainsäädäntö ei millään tavoin kiellä vaalityön tekemistä.

Ehdokkailta ei virallisesti kysytä vaaliin laitetun rahan määrää, mutta jos rahaa kerätään, siihen on haettu poliisilta pienkeräyslupa.

Iso murros vaalissa

Haukiputaan kirkkoherrana toimiva Jaakko Tuisku on seurannut vaalia mielenkiinnolla. Hän on kirjoittanut väitöskirjan kirkkoherranvaaliprosessista vuonna 2014.

– Rovaniemellä on hypätty uusi pykälä eteenpäin.

Tuisku ei ole törmännyt aiemmin esimerkiksi vaalikampanjointiin kojuissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.