ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Pääkirjoitus
Tilaajille

Hal­li­tuk­sen esitys kym­me­nen mil­jar­din euron hä­tä­ra­hoi­tuk­ses­ta säh­kö­yh­tiöil­le kertoo säh­kö­mark­ki­noi­den kaaok­ses­ta – hä­tä­pa­ke­tin riskejä on turha vä­hä­tel­lä

Pääkirjoitus // 6.9.2022

Tuskin ehti muste kuivua hallituksen velkavetobudjetista, kun ministerit viestivät jo uudesta jättitukikohteesta. Yllättävä uutinen kymmenen miljardin euron hätärahoituspaketista sähköyhtiöille herätti epäilyksen siitä, että veronmaksajien rahoja oltiin hassaamassa Fortum-pomojen Uniper-virheiden paikkaamiseen.

Aivan näin suoraviivaisia johtopäätöksiä tapahtuneesta ei ole syytä tehdä. Hätärahoituksessa on kyse lainoista ja takauksista, joita valtio voi myöntää keskeisille sähköyhtiöille tilanteessa, missä niitä uhkaa maksukyvyttömyys.

Uhka johtuu sähkön kallistumisen myötä moninkertaistuneista vakuusvaatimuksista, joita yhtiöt tarvitsevat sähkön johdannaismarkkinoilla, missä ostetaan ja myydään tulevien kuukausien sähkötoimituksia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.