pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät hy­väk­syi kiis­tel­lyn saa­me­lais­la­ki­esi­tyk­sen lähes yk­si­mie­li­ses­ti – vas­taa­vaa komp­ro­mis­si­ha­lua toi­voi­si löy­ty­vän edus­kun­nas­ta­kin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Hal­lin­to-oi­keus haluaa li­sä­sel­vi­tyk­siä Ke­mi­jär­vel­le sel­lu­teh­das­ta suun­nit­te­le­val­ta Boreal Bio­re­fil­tä

Sellutehdasta Kemijärvelle suunnittelevalta Boreal Bioref oy:ltä on pyydetty kesäkuun alkupuolella lisäselvityksiä.

Vuosi sitten myönnetyistä ympäristö- ja vesitalousluvista tehtyjen valitusten käsittely on meneillään Vaasan hallinto-oikeudessa. Valittajina on 17 eri tahoa, joiden joukossa on viranomaisia, yhdistyksiä ja yksityisiä.

Päätöksen valmistumista ei hallinto-oikeudesta arvioida, mutta yhtiö sai luvan toiminnan aloittamiseen ja valmisteluluvan vesitalousrakentamiselle muutoksenhausta huolimatta. Rakennustöitä ei Patokankaan tontilla ole aloitettu Kemijärven lämpö ja vesi oy:n viime vuonna tekemiä putkien siirtoja lukuunottamatta.

Neljä oikaisuvaatimusta

Kemijärven kaupunginhallituksen maaliskuun lopulla tekemään päätökseen Boreal Biorefin lainaan liittyvästä omistajaohjauksesta Kemijärven Kehitys oy:lle poiki neljä oikaisuvaatimusta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.